Odraz..

U noći kada mi se duša dijelila od tijela, samo sam Njega molila da me uzme k Sebi, dok sam Tebe molila da se vratiš.. To nisu više bili jecaji ranjene duše, nego krikovi ranjene životinje.. Da, životinje.. Posmatrala me ona krvavih očiju i pitala me kada je počela gledati svijet kroz gorke suze. Govorila mi je: To si Ti. Odmahivala sam glavom čvrsto negodujući, gledajući je ravno u oči.. Neću spustiti pogled. Ti si ta koja mora ide.. Mnogo toga mi je pričala dok je rukama skrivala lice i pokušavala zaustaviti drhtave usne.. Borila se za svaki dah.. Smirim je, ali nemam ništa lijepo da joj kažem. Kako da joj kažem: Ja nisam ta. Ja nisam sama! Pogledam je.. I onda me opet natjera u plač. Jer shvatim da je upravu.. Ona je Ja. Ja sam Ona.. Jutro je svanulo. Samo da me podsjeti na samoću. I moj poraz..

Jer..
Ja sam bila željna samo nekog ko će da me razumije, da prazninu u mom srcu ispuni.
Nekoga ko će da me prihvati baš ovakvu kakva jesam, da cijeni moje vrline, a da voli moje mane.
Da od svih divnih žena vidi samo mene, da od svih mirisa, uvijek prepozna moj.
Željela sam nekog ko će prije nego što kaže "Volim te" prvo da to i pokaže, i da će dok nježne riječi zbori uvijek imati onaj drhtaj u glasu.
Bila sam željna samo tog.
I ništa više…

sillybutterfly
I'm the type of girl who can be so hurt but still look at you & smile. The type of girl who is willing to brighten your day even if i cant brighten my own.

Komentariši